Her Ay Düzenli Olarak Yardıma Gidiyoruz
Asrın Felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat K.Maraş merkezli depremlerin üzerinden 5 aydan fazla süre geçti. Depremin hemen arkasından Türk milleti el birliği ile depremin yaralarını sarmaya başladı. Hatta bir çok Sivil Toplum Kuruluşu tüm imkanlarını sahaya aktararak, yardımların belli noktalarda yığılmasına sebep oldu.
Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği ise depremin hemen sonrasında katıldığı arama-kurtarma ve insani yardım çalışmalarından sonra bir planlama yaptı. Üyesi olan bölgedeki Yörük Türkmen Dernekleri, federasyonları aracılığı ile yardımın daha az ulaştığı kırsal alanlar tespit etti. Özellikle sınırda yerleştirilen Yörük Türkmenlerin yaşadığı köylerde ihtiyaç analizi yaptı. Buralara 1 yıl boyunca güncel ihtiyaçları götürerek önemli bir boşluğu doldurdu.
Çocukların Bayramlıkları Yörük Türkmen Birliğinden
Önceleri gıda ve hijyen paketi ağırlıklı ihtiyaçları karşılayan Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği, bölgeye gitmeden önce gönüllülerle irtibata geçerek ihtiyaç listelerini güncelledi. Ramazan Bayramı öncesinde 5-12 yaş arası 500 çocuğa bayram kıyafeti götüren Birlik yönetimi, Kurban bayramı öncesinde yeniden deprem bölgesine hareket etti. Bursa Büyük Şehir Belediyesi’nin tahsis ettiği araçla Hatay, Kahraman Maraş, Gazi Antep bölgesine yardım götüren Birlik Yönetimi 500 civarında 0-15 yaş depremzede çocuğa bayramlık kıyafet ulaştırdı. Bayramlık kıyafetlerin yanında gıda ve hijyen paketleri de ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.
Kurbanlarımızı Deprem Bölgesinde Keseceğiz
Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu; Her ay düzenli olarak güncellenen ihtiyaçları karşılamak üzere bölgeye gitmeye devam edeceklerini, ayrıca kurbanlarını da deprem bölgesinde keserek, ihtiyaç sahiplerine ulştıracaklarını ifade etti. Bayramdan sonra ise deprem sebebiyle sınavlara iyi hazırlanamayan ve 2024 yılında sınavlara yeniden gireceklere yönelik kitap kampanyası düzenleyeceklerini ve gençlerin sınava daha iyi hazırlanabilmeleri için organize olacaklarını ifade eden Tatlıoğlu, özellikle dağ köylerine, sınır köylerine ulaştıklarını, bölgedeki gençlerin kendilerine mihmandarlık yaptığını söyledi.